20.05.2014.

Поделите ову страну:

УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ КОНГРЕСУ ЕДУКАЦИЈСКО- РЕХАБИЛИТАЦИЈСКИХ ФАКУЛТЕТА У ЗАГРЕБУ 11.4. - 13.4.2014. ГОДИНЕ

- У марту месецу, 2014. године, спровеле смо истраживање на тему ,,Мишљења учитеља о раду са ученицима са поремећајем понашања”. Популацију истраживања из које је изабран узорак чинили су учитељи основних школа са територије града Београда у школској 2013/2014. години. Пројектно емпиријско истраживање реализовано је на узорку од 110 испитаника, учитеља основних школа ("Веселин Маслеша", "Карађорђе", "Свети Сава", "Јован Поповић" и "Јован Јовановић Змај").

- Комплетан пројекат послале смо на конкурс за учешће на Међународном конгресу у Загребу ЕРФУС ("Едукацијско- рехабилитацијски факултет у сарадњи с..."). Недуго затим, добиле смо одговор да их је наше истраживање веома заинтересовало и да би желели да дођемо и презентујемо резултате до којих смо дошли, тачније, позване смо као активни учесници, тј. предавачи на скупу.

- На конгресу је учествовало много људи из региона: Македоније, Словеније, БиХ, Србије... и наравно Хрватске као домаћина конгреса.

- Закључак је да је конгрес веома успешно реализован. Примљени смо "раширених руку", и тема којом смо се бавиле у истраживању показала се као интересантна за многе, нарочито за студенте едукацијско- рехабилитацијских факултета којих је било у великом броју и којима је овај конгрес, пре свих, намењен. Независно од тога, сви учесници су добили прилику да међусобно размене искуства и да стекну увид у разлике у васпитно- образовном раду између земаља које су толико близу, а по многим стварима, толико далеко једна од друге. Веома позитивно и инспиративно искуство је пробудило у нама жељу за учешћем и следеће године, тако да се већ припремамо.

Професори разредне наставе:

Маша Јовановић

Јелена Гајић


© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.