20.05.2014.

Поделите ову страну:

УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ КОНГРЕСУ ЕДУКАЦИЈСКО- РЕХАБИЛИТАЦИЈСКИХ ФАКУЛТЕТА У ЗАГРЕБУ 11.4. - 13.4.2014. ГОДИНЕ

- У марту месецу, 2014. године, спровеле смо истраживање на тему ,,Мишљења учитеља о раду са ученицима са поремећајем понашања”. Популацију истраживања из које је изабран узорак чинили су учитељи основних школа са територије града Београда у школској 2013/2014. години. Пројектно емпиријско истраживање реализовано је на узорку од 110 испитаника, учитеља основних школа ("Веселин Маслеша", "Карађорђе", "Свети Сава", "Јован Поповић" и "Јован Јовановић Змај").

- Комплетан пројекат послале смо на конкурс за учешће на Међународном конгресу у Загребу ЕРФУС ("Едукацијско- рехабилитацијски факултет у сарадњи с..."). Недуго затим, добиле смо одговор да их је наше истраживање веома заинтересовало и да би желели да дођемо и презентујемо резултате до којих смо дошли, тачније, позване смо као активни учесници, тј. предавачи на скупу.

- На конгресу је учествовало много људи из региона: Македоније, Словеније, БиХ, Србије... и наравно Хрватске као домаћина конгреса.

- Закључак је да је конгрес веома успешно реализован. Примљени смо "раширених руку", и тема којом смо се бавиле у истраживању показала се као интересантна за многе, нарочито за студенте едукацијско- рехабилитацијских факултета којих је било у великом броју и којима је овај конгрес, пре свих, намењен. Независно од тога, сви учесници су добили прилику да међусобно размене искуства и да стекну увид у разлике у васпитно- образовном раду између земаља које су толико близу, а по многим стварима, толико далеко једна од друге. Веома позитивно и инспиративно искуство је пробудило у нама жељу за учешћем и следеће године, тако да се већ припремамо.

Професори разредне наставе:

Маша Јовановић

Јелена Гајић


Занимљива чињеница

"Сваки прави, убеђени родољуб је пријатељ народа. Свака његова делатност, цела његова мисао, сваки његов покрет, само је израз тог пријатељства, тога осећања љубави за народ, за људе, за човечанство." В. Маслеша

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.