25.06.2014.

Поделите ову страну:

МАЈ – МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ

Mај има 2 678 400 секунди. За то време роди се 10 713 600 беба на планети. У земљу удари више од 200 000 000 громова. Током маја, негде у свету, у 9 739 кутија спакују се две сасвим различите ципеле.

У мају људи на планети изговоре више од 1 000 000 000 000 000 речи, од којих се већина понови много пута. Широм света испече се 1 000 000 000 пица и поједе 33 000 тона кокица.

Током маја, као и било ког другог месеца, математика броји без прекида. Она је свуда око нас – у космичким дубинама, у компјутерским процесорима, у прашумама и океанима, у пчелињаку, у пекари, на дечијем игралишту...

Зашто је мај посебан месец?

Зато што сваког маја математика изађе на улице, тргове, обиђе галерије у оквиру научне манифестације „МАЈ – МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ“

А ове године, 23. маја, први пут у нашој школи организован је математички квиз „КЛИКЕР“. Ученици 6. и 7. разреда користили су своје знање, сналажљивост, брзину и тимски решавали занимљиве задатке. Иако су математички проблеми подељени у групе, по тежини, то се није осетило, пошто су кликераши са лакоћом решавали од првог до последњег. За сваки тачан одговор, уместо поена, учесници квиза освајали су кликере. Такмичарски дух пренео се и на публику која је све време навијала и решавала задатке. Показали смо да се уз математику можемо добро забавити.

Надамо се да ћемо кликере користити и наредних година и да ће квиз постати традиција у нашој школи.

Наставнице математике: Марија Гајић и Тамара Станковић

КЛИКЕРАШИ 2014

Победници - Бела екипа:

Лана Мицић

Марија Ракочевић

Марко Цвјетковић

Андреја Андрејић

Друго место - Плава екипа

Жељана Пачарић

Симона Вујачић

Алекса Винчић

Лука Бура

Треће место - Црна екипа

Марија Ракоњац

Катарина Жикић

Ђорђе Стојановић

Алекса Пешталић

Четврто место - Црвена екипа

Миљана Ристић

Невена Вујовић

Огњен Стаменковић

Теодор Фенк

Више слика погледајте овде

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.