16.12.2014.

Поделите ову страну:

ИЗЛОЖБА ПОД НАЗИВОМ "ЛЕТ КРОЗ ИСТОРИЈУ"

У оквиру акције "Млади кустоси" у СО Воздовац од 8 до 11 децембра 2014, одржана је заједничка изложба под називом "Лет кроз историју" у организацији Музеја ваздухопловства и ученика и наставника ОШ"Веселин Маслеша".

Изложба има за циљ да популаризује историју ваздухопловства и приближи музејски рад ученицима и омладини. Музејски експонати имају другачије значење када их деца оплемене и удахну им душу. У оквиру професиолналне орјентације ученици су имали прилике да упознају занимање кустос и његове добре и лоше стране као и да сами учествују у припреми и организацији изложбе.

Изложбу је отворила директорка наше школе Наталија Матић.

Захваљујући заједничком ангажовању и амбицијама кустоса Музеја ваздухопловства Бојана Вићентића,Мирјане Новаковић и Игора Марјановића као професора наше школе Сладјане Матијашевић и Весне Шормаз Јовановић ова изложба је заблистала у пуном сјају.

Занимљива чињеница

"Сваки прави, убеђени родољуб је пријатељ народа. Свака његова делатност, цела његова мисао, сваки његов покрет, само је израз тог пријатељства, тога осећања љубави за народ, за људе, за човечанство." В. Маслеша

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.