19.06.2015.

Поделите ову страну:

„ИГРАМ ФЕР И ВАН ТЕРЕНА“

Наша школа је била један од учесника пројекта „ Играм фер и ван терена“. Пројекат је подржало Министарство омладине и спорта, а заједно су га организовали Савез за школски спорт- носилац пројекта и Мрежа професионалаца Србије „СПОНЕ“- аутор и реализатор пројекта.

Реализација пројекта је трајала од октобра до маја и обухватала је обучавање наставника за примену интердисциплинарног модела планирања и организације школских спортских такмичења, у циљу превенције насиља и дискриминације у школама и друштвеној заједници.

У пројектним активностима је учествовало око 1 400 ученика петих разреда из једанаест основних школа. Реализоване су следеће активности:

- На занимљив и деци приступачан начин обрађено је пет тема кроз радионице, вршњачку едукацију, дебату, као и разговор са промотером Вањом Грбићем, нашим познатим одбојкашем.

- Два такмичења:

Одељење је тим –такмичење у фудбалу за играче и навијаче; Екипа из краја- забавна одбојка за ученике, родитеље, наставнике и комшије из краја.

- Три конкурса:

ликовни-навијачки амблем школе

музички- најбоља навијачка песма своје школе

литерарни- Зашто бити фер у спорту и животу?

Чланови нашег тима- Весна Вујичић, наставник физичког васпитања и координатор тима, Наталија Матић, директор школе, Горица Клисура, психолог, Наташа Духанај, педагог и Владенка Ковачевић, библиотекар, уложили су велики труд да на креативан начин ученицима пренесу шта значи бити фер не само у спорту већ и у животу.

Завршна свечаност одржана је 8. јуна у просторијама општине Раковица и том приликом су подељене бројне награде за најбоље школе, тимове и појединце.

У конкуренцији најбољих школских тимова – наш пројектни тим је освојио 3. место и вредне награде. Најкреативнију радионицу осмислила је директорка школе Наталија Матић. За најбољи литерарни рад проглашен је рад наше ученице Дарије Луковић, који ће бити објављен у Спортском журналу.

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.