16.09.2016.

Поделите ову страну:

ОНО ШТО НАС ЧИНИ ПОСЕБНИМ

Од бројних награда и друштвених признања посебно издвајамо:

- стицање статуса БАЗИЧНА ШКОЛА за обуку наставника,

- МЕНТОРСКА ШКОЛА и једна од ТОП 10 школа у Србији у пројекту „ Професионална оријентација за упис у средњу школу“,

- ПРЕДУЗЕТНА И МЕНТОРСКА ШКОЛА у оквиру пројекта „ Предузетничко учење у основној школи, од четири школе у Србији , а на нивоу осам земаља Југоисточне Европе.

Добитници смо Повеље Српске академије иновационих наука за најбољу иновативну идеју ученика и Повеље са златним грбом за иновативан и предузетнички допринос на изложби „Патенти и иновације“, у Галерији „ Прогрес“ у Београду.

Иновативном приступу образовном раду допринео је и пројекат FLL-First Lego League. Мултидисциплинарни програм на овај начин приближава науку и технику деци узраста од девет до петнаест година. Основне вредности такмичења су- тимски рад, рад на пројекту, израда презентације и игра са роботом.

Екипа наше школе „Легохоличари“ укупан је победник на првом такмичењу у Србији у сезони 2014/2015. и добитник награде за најбољи пројекат на другом FLL такмичењу 2015/2016.

Занимљива чињеница

"Сваки прави, убеђени родољуб је пријатељ народа. Свака његова делатност, цела његова мисао, сваки његов покрет, само је израз тог пријатељства, тога осећања љубави за народ, за људе, за човечанство." В. Маслеша

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.