ЛЕГО СЕКЦИЈА ШКОЛЕ


6.3.2019.

ЛЕГО СЕКЦИЈА И УЧЕШЋЕ НА FLL ТУРНИР 2018/19

У оквиру светског турнира FLL (FIRST LEGO LEAGUE 2018/19)- INTO ORBIT организовано је такмичење за предстaванике наше земље FLL Belgrade / Serbia Championship. Наша школа „Веселин Маслеша“ је као и претходних година узела учешће на овом турниру.


ЛЕГО секцију школе, у оквиру које су се ученици старијих разреда припремали за такмичење, кроз менторски рад je водила прoфeсoрка математике Соња Златковић Пузић. Ђаци су кроз тимски рад стицали нове вештине и знања, дружили су се, размењивали идеје, развијали толеранцију и заједно проучавали тему INTO ORBIT, која је била задатак за ову такмичарску годину. Како би били што успешнији ученици су контактирали Математички факултет - одсек астрономија. Анђелка Ковачевић, шеф за катедру под називом Небеска тела, разговарала је са ученицима и помогла им у проналажењу решења за њихов истраживачки проблем.


Такмичење је одржано 2.2.2019 у ОШ “Илија Бирчанин“. Мисао која је водила наше ученике је била : “Није важно ко је најбољи, важно је да сви дајемо највише од себе!”

Дружење и такмичење са ученицима из целе Србије је било у духу “Нека победи најбољи!”

Наши ђаци нису били у рангу прва три места, али су сви добили медаље и похвале за учешће. Један од учесника Иван Митровић је добио и похвалу за треће учешће на турниру.

Чланови ЛЕГО секције: Вељко Вулевић 5/2, Емил Шабовић 6/2, Никола Шведић 6/2, Илија Радовић 6/2, Сара Шведић 7/3, Олга Пантић 7/3, Ђорђе Ерцеговић 7/4, Иван Митровић 8/2 и професорка Соња Златковић Пузић.

Похваљујемо нашу ЛЕГО секцију и њихову менторку за уложен ТРУД, РАД, ОПТИМИЗАМ и ПОЗИТИВНЕ ВРЕДНОСТИ КОЈЕ ПРОМОВИШУ !



СВЕ НОВОСТИ