6.3.2019.

Поделите ову страну:

ЛЕГО СЕКЦИЈА ШКОЛЕ

ЛЕГО СЕКЦИЈА И УЧЕШЋЕ НА FLL ТУРНИР 2018/19

У оквиру светског турнира FLL (FIRST LEGO LEAGUE 2018/19)- INTO ORBIT организовано је такмичење за предстaванике наше земље FLL Belgrade / Serbia Championship. Наша школа „Веселин Маслеша“ је као и претходних година узела учешће на овом турниру.


ЛЕГО секцију школе, у оквиру које су се ученици старијих разреда припремали за такмичење, кроз менторски рад je водила прoфeсoрка математике Соња Златковић Пузић. Ђаци су кроз тимски рад стицали нове вештине и знања, дружили су се, размењивали идеје, развијали толеранцију и заједно проучавали тему INTO ORBIT, која је била задатак за ову такмичарску годину. Како би били што успешнији ученици су контактирали Математички факултет - одсек астрономија. Анђелка Ковачевић, шеф за катедру под називом Небеска тела, разговарала је са ученицима и помогла им у проналажењу решења за њихов истраживачки проблем.


Такмичење је одржано 2.2.2019 у ОШ “Илија Бирчанин“. Мисао која је водила наше ученике је била : “Није важно ко је најбољи, важно је да сви дајемо највише од себе!”

Дружење и такмичење са ученицима из целе Србије је било у духу “Нека победи најбољи!”

Наши ђаци нису били у рангу прва три места, али су сви добили медаље и похвале за учешће. Један од учесника Иван Митровић је добио и похвалу за треће учешће на турниру.

Чланови ЛЕГО секције: Вељко Вулевић 5/2, Емил Шабовић 6/2, Никола Шведић 6/2, Илија Радовић 6/2, Сара Шведић 7/3, Олга Пантић 7/3, Ђорђе Ерцеговић 7/4, Иван Митровић 8/2 и професорка Соња Златковић Пузић.

Похваљујемо нашу ЛЕГО секцију и њихову менторку за уложен ТРУД, РАД, ОПТИМИЗАМ и ПОЗИТИВНЕ ВРЕДНОСТИ КОЈЕ ПРОМОВИШУ !Занимљива чињеница

"Сваки прави, убеђени родољуб је пријатељ народа. Свака његова делатност, цела његова мисао, сваки његов покрет, само је израз тог пријатељства, тога осећања љубави за народ, за људе, за човечанство." В. Маслеша

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.