06.05.2020.

Поделите ову страну:

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ ИЛИ ДРУГЕ ЗАКОНСКЕ ЗАСТУПНИКЕ УЧЕНИКА ПРВОГ И ДРУГОГРАЗРЕДА У ПРОДУЖЕНОМ БОРАВКУ

Отварање основних школа само за целодневни боравак ученика чији су родитељи исказали потребу због обавеза на радном месту, спроводи се у складу са одлукама и мерама Владе Републике Србије, а на основу континуираног праћења епидемиолошке ситуације у земљи и стручне процене републичког Кризног штаба и надлежних институција.

Од 11.05.2020. године почиње са радом продужени боравак у нашој школи за ученике првог и другог разреда. Продужени боравак се организује за родитеље деце који су се претходно пријавили учитељима.

У складу са доступним показатељима и препорукама здравствених служби, боравак у школи може представљати већи ризик за заразу ученика него што је то случај у породици. Ризик је посебно присутан уколико су чланови породичног домаћинства током девних обавеза и активности изложени ситуацији повећаног ризика од заразе COVIDOM-19.

Као директор школе, молим родитеље или друге законске заступнике ученика да пажљиво прочитају обавезе у наставку и примењују их у потпуности.

1.За ученике продуженог боравка прихват ће се вршити на улазу школе радним данима најраније у 7:30.По ученике се може доћи најкасније у 16:30.

2.Свакодневно, пре доласка у школу, родитељ има обавезу да детету и себи измери температуру и да у случају повишене температуре, не доводи дете у школу и о томе обавести директора.

3.Родитељи су у обавези да када доводе дете у школски објекат, обавезно носе маску,тако да маска прекрива уста и нос.

4.На улазним вратима школе родитељ може разменити информације са дежурним наставником, задуженим за прихват ученика.

5.Родитељима није дозвољен улаз у школу.

6.Потребно је да родитељи и други законски заступници при довођењу деце или одласку из школе, задржавају међусобну удаљеност од 2 метра.

7.Сваког дана, пошто се дође по дете, треба обавестити задуженог наставника да ли ће ученик доћи у школу и наредног дана.

8.Према процени директора, а у односу на исказане потребе родитеља, уколико су поједини родитељи неоправдано пријавили своју децу за похађање целодневног боравка, директор може да тражи од родитеља доказ о радном ангажовању – потврду од стране послодавца.

9.У школи неће бити организована исхрана. Сугеришемо родитељима да ученици доручкују пре поласка у школу, а да им се припреми и спакује ужина или суви оброк у складу са временом које ће провести у школи и потребама и навикама своје деце.

10.Родитељ треба да обезбеди посебну флашицу са водом за потребе свог детета

Директор школе

Наталија Матић

Занимљива чињеница

"Сваки прави, убеђени родољуб је пријатељ народа. Свака његова делатност, цела његова мисао, сваки његов покрет, само је израз тог пријатељства, тога осећања љубави за народ, за људе, за човечанство." В. Маслеша

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.