Културна дешавања у школи

Поделите ову страну:

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ МАЈСКА ПЕСНИЧКА СУСРЕТАЊА

У организацији представника Дечјег савеза у свечаној сали ОШ,,Бора Станковић'', 27.маја 2016.године су одржана ,,Мајска песничка сусретања''.

Нашу школу и ове године представљали су најбољи песници, победници са школског такмичења.

У категорији нижих разреда: Милица Поповић II/3, а у категорији виших разреда Јулијана Божовић VIII/2.

Ученица наше школе,Милица Поповић II/3, освојила је 3.место на Општинском такмичењу.

Руководилац Дечјег савеза
Биљана Марковић

ПОНОС НАШЕ ШКОЛЕ

На овогодишњем 60.Фестивалу балетских и музичких школа учествовало је око 700 ученика из целе Србије.

Једна од њих,ученица наше школе је Софија Миленковић ,флаута, годиште 2005, у класи професорке Катарине Милошевић ОМШ ,,Петар Коњовић’’ .

Софија је, такође, учестовала и на међународном такмичењу „Млади Виртуоз“ који је одржан у Београду, освојила је сто поена и проглашена је за лауреат.

Са поносом је представила све нас на овако значајним манифестацијама.

Софија Миленковић је учествовала и на 8. Anton Eberst International Competition одржаногод 26. до 30.новембра у музичкој школи ,,Исидор Бајић’’ у Новом Саду. Учествовало је 50 флаутиста из 12 земаља. Сврстани су у четири атегорије Јуниор, А,Б.Ц.

Такмичење је отворено за музичаре (кларинет-флаута) а циљ је размена искустава младих музичара и њихових педагога,њихова промоција и охрабривање у даљем раду и усавршавању.

Такмичење је оцењивао жири састављен од истакнутих међународних и домаћих инструменталиста и педагога : András Adorján ( Немачка), Barbara Gisler Haase (Аустрија), Han Guoliang (Кина), Љубиша Јовановић (Србија), Лаура Леваи Аксин (Србија), Јасна Марковић Вујаноић (Србија),Радмила Ракин Мартиновић (Србија), Матеј Зупан (Словенија).

Дечја недеља

Презентацију погледајте ОВДЕ

Занимљива чињеница

"Сваки прави, убеђени родољуб је пријатељ народа. Свака његова делатност, цела његова мисао, сваки његов покрет, само је израз тог пријатељства, тога осећања љубави за народ, за људе, за човечанство." В. Маслеша

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.