Културна дешавања у школи

Поделите ову страну:

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ МАЈСКА ПЕСНИЧКА СУСРЕТАЊА

У организацији представника Дечјег савеза у свечаној сали ОШ,,Бора Станковић'', 27.маја 2016.године су одржана ,,Мајска песничка сусретања''.

Нашу школу и ове године представљали су најбољи песници, победници са школског такмичења.

У категорији нижих разреда: Милица Поповић II/3, а у категорији виших разреда Јулијана Божовић VIII/2.

Ученица наше школе,Милица Поповић II/3, освојила је 3.место на Општинском такмичењу.

Руководилац Дечјег савеза
Биљана Марковић

ПОНОС НАШЕ ШКОЛЕ

На овогодишњем 60.Фестивалу балетских и музичких школа учествовало је око 700 ученика из целе Србије.

Једна од њих,ученица наше школе је Софија Миленковић ,флаута, годиште 2005, у класи професорке Катарине Милошевић ОМШ ,,Петар Коњовић’’ .

Софија је, такође, учестовала и на међународном такмичењу „Млади Виртуоз“ који је одржан у Београду, освојила је сто поена и проглашена је за лауреат.

Са поносом је представила све нас на овако значајним манифестацијама.

Софија Миленковић је учествовала и на 8. Anton Eberst International Competition одржаногод 26. до 30.новембра у музичкој школи ,,Исидор Бајић’’ у Новом Саду. Учествовало је 50 флаутиста из 12 земаља. Сврстани су у четири атегорије Јуниор, А,Б.Ц.

Такмичење је отворено за музичаре (кларинет-флаута) а циљ је размена искустава младих музичара и њихових педагога,њихова промоција и охрабривање у даљем раду и усавршавању.

Такмичење је оцењивао жири састављен од истакнутих међународних и домаћих инструменталиста и педагога : András Adorján ( Немачка), Barbara Gisler Haase (Аустрија), Han Guoliang (Кина), Љубиша Јовановић (Србија), Лаура Леваи Аксин (Србија), Јасна Марковић Вујаноић (Србија),Радмила Ракин Мартиновић (Србија), Матеј Зупан (Словенија).

Дечја недеља

Презентацију погледајте ОВДЕ

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.