ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА

Поделите ову страну:

27.2.2020.

СУСРЕТ УЧЕНИКА ТРЕЋЕГ И ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА СА ПРОГРАМИРАЊЕМ


У холу наше школе, 26.фебруара 2020 gодине, ученици трећег и четвртог разреда су имали прилику да се упознају са могућностима и првим корацима у области програмирања. Предавачи су били наши родитељи, програмери, који су на занимљив начин приближили ову област деци. Путем таблета ученици су користили поједине апликације и стекли су прва знања – како сами могу креирати најједноставнију игрицу. На јединствен и занимљив начин ученици су се упознали са занимањем програмера.


27.4.2017.

ДАН ДЕВОЈЧИЦА


Педагог школе је са ученицама Maјом Миловић, Николетом Минић и Нађом Алексић поводом „Дана девојчица“ учествовала у конкурсу и такмичењу под називом „Ухвати идеју“.Ову манифестацију је организовало Удружења пословних жена Србије и компанија Теленор.


Поред такмичарског дела програма, у оквиру компаније Теленор, девојчице су имале прилику да обиђу компанију Теленор и стекну увид у то како једна велика успешна компанија ради.Након обиласка комплекса Теленора, имале су прилику и да учествују у едукативној радионици.Интересантно је било и сазнање да су на водећим местима и функцијама у овој компанији успешне жене.


27.04.2017.


•     У оквиру програма професионалне оријентације, 25. априла 2017. године, педагог и психолог школе су организовале вршњачке реалне сусрете. Ученици пет средњих школа су ђацима осмог разреда представили своје средње школе и одговарали на питања вршњака.•  26. априла 2017. године, психолог школе је одржала трибину за родитеље ученика осмог разреда на тему „Професионална оријентација – улога родитеља при избору будућег занимања“


•  У априлу месецу психолог је организовала тестирања професионалних интересовања и способности ученика осмог разреда


•  Педагог школе је са ученицама седмог и шестог разреда, у оквиру професионалне оријентације и „Дана девојчица“, учествовала у конкурсу и такмичењу под називом „Ухвати идеју“. Ову манифестацију је организовало Удружења пословних жена Србије и компанија Теленор.Извештаји из претходних школских година:


Занимљива чињеница

"Сваки прави, убеђени родољуб је пријатељ народа. Свака његова делатност, цела његова мисао, сваки његов покрет, само је израз тог пријатељства, тога осећања љубави за народ, за људе, за човечанство." В. Маслеша

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.