Ритам рада школе

Поделите ову страну:

Хоризонтална подела рада

Школа има хоризонталну поделу рада одељења по сменама:


I смена: Сви ученици млађих разреда од I-IV разреда

II смена: Сви ученици старијих разреда од V-VIII разреда


Одељења која нe мењају смену су хомогене групе у боравку које имају стално наставу пре подне , а остале активности после подне.То су одељења: I/1, I/2, II/1 и II/2.


Распоред коришћења наставних просторија је на принципу полукабинетске наставе, тако да два одељења различите смене користе једну учионицу. У школи постоје посебни кабинети за наставу техничког образовања, музичког, информатике , хемије, и физичког , а делимично за биологију и физику.


У школи су формирана одељенска већа под разредима од I-VIII. Формирана су и стручна већа за области предмета: веће разредне наставе, веће наставника у боравку, веће наставника српског језика, веће наставника страних језика (енглески , руски и немачкик језик), веће историје , географије и биологије, веће математике, физике и хемије, веће техничког образовања и информатике, веће наставника музичке, ликовне културе и физичког васпитања.

Ритам радног дана у школи се одвија према утврђеном распореду:

Oд 6:30 - 7: 30 пријем ученика у боравак.


Дежурни наставник је задужен за прихват и организацију рада те деце, евиденцију њиховог доласка и одсуствовања, редовном пријављивању корисника школске кухиње и др.

Редовни ученици преподневне смене почињу са наставом у 8: 00 према распореду а у послеподневној смени од 14: 00 према утврђеном распореду за ученике млађе смене, а за ученике старијих разреда од 13: 30 часова.


Распоред часова је утврђен на наставничком већу , а пријем родитеља и родитељски састанци се одржавају према договору и утврђеном плану рада.


Преузмите ритам рада школе овде.

Занимљива чињеница

"Сваки прави, убеђени родољуб је пријатељ народа. Свака његова делатност, цела његова мисао, сваки његов покрет, само је израз тог пријатељства, тога осећања љубави за народ, за људе, за човечанство." В. Маслеша

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.