Енглески jезик

Поделите ову страну:

Енглески језик предају професорке Слађана Живковић, Ивана Држаић, Биљана Жутић (одсутна на породиљском боловању), Маја Комленовић и Ана Анастасијевић.


6.3.2020.

ПРОЈЕКТНА НАСТАВА У КАБИНЕТУ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

Дана 26.12.2019.год. у кабинету енглеског jeзика, у Основној школи ,,Веселин Маслеша" одржан је час пројектне наставе и уједно интегративни час, на тему Нове године и Божића. У овом пројекту учествовали су ученици V, VI и VIII разреда, као и наставнице енглеског језика Ивана Држаић, Биљана Жутић и Слађана Живковић, наставнице немачког језика Драгица Максимовић и Тамара Пантелић, као и наставница техничког и информатичког образовања Биљана Градојевић. Ученици су овај час учинили занимљивим представљањем пројеката које су радили у току 1.полугодишта са својим наставницима.

Ученици V и VI разреда су са наставницом техничког и информатичког образовања направили новогодишње украсе за ту прилику, а ученици VIII3, Сара Шведић и Душан Јаковљевић, су уз помоћ наставнице немачког научили да отпевају песму уз звукове гитаре. Час је био занимљив и динамичан, на обострано задовољство и ученика и наставника.Извештај приредили:

Маша Ивановић 8/1 и Јустин Илић 8/1


26.9.2019.

ЕВРОПСКИ ДАНИ ЈЕЗИКА

У оквиру секције енглеског језика, обележен је Европски дан језика, 26.септембар, када Европа сваке године слави своју вишејезичност. У прослави овог дана учествују многе културне институције, а ове године су им се придружили и ученици О.Ш.“Веселин Маслеша“.

Једанаест ученика шестог и седмог разреда посетили су са наставницом енглеског језика, Биљаном Жутић, четири института: Гете Институт, Институт Сервантес, Француски институт и Институт Јусуф Емре. Тамо je на занимљив начин билo представљенo 16 земаља, 18 језика и 22 институције. Ученици су од 12.00-16.00 учествовали у квизу одговарајући на питања у вези са овим земљама и на тај начин ширили своје знање и толеранцију према различитим културама. Сваки тачан одговор доносио би им „печат“ на флајеру и право на учешће у заједничком квизу у другом делу дана.

Након овога, ученици су присуствовали концерту у установи културе „Вук Караџић“ у периоду од 17.00-19.30 где је уприличен културно-забавни програм са извођачима на различитим европским језицима. Деца су са одушевљењем учествовала у јавном часу салсе и опробала своје плесне способности заједно са представницима школе плеса на бини.

Као финале вечери дошло је извлачење награда када су сви ученици који су учествовали у квизу у оквиру Отвореног дана у језичким институтима имали шансу да освоје различите награде.Биљана Жутић,

Секција енглеског језика


УЏБЕНИЦИ КОЈИ СЕ КОРИСТЕ У ШКОЛСКОЈ 2015/2016. години су:1. I - IV разреда, Our discovery Island, Starter, Pearson Education

Our discovery island, 1, Pearson Education

Discover English, Starter, Pearson Education

Discover English 1, Pearson Education
2. V - VIII разреда, English Plus 1, 2,3 и 4, Oxford University PressОНО НА ШТА СМО ПОНОСНЕ:


Наши ученици осмог разреда освајају прво, друго и треће место сваке школске године на општинском такмичењу из енглеског језика!

На градским такмичењима су увек у врху и врло често наши ученици освајају пласмане на републичка такмичења!

Као Стручно веће страних језика већ три године уназад организујемо и реализујемо интегративне часове за ученике четвртог разреда.2013/2014. Интегративна настава

2014/2015. УОЧИ ВАСКРСА, А НЕКОЛИКО МЕСЕЦИ ПРЕ...

2015/2016.СВЕТИ ТРУФУН, СВЕТИ ВАЛЕНТИН И ПОКЛАДНИ УТОРАК (ДАН ПАЛАЧИНКИ)...

У оквиру ЕУ пројекта "Ђачко предузетничко учење", колегиница Слађана Живковић је реализовала час енглеског језика," Грчки Театар" са примењеним исходима знања, вештина и ставова предузетничког образовања у школској години 2011/2012. Наставна припрема тог часа налази се у eвропској бази ПРИМЕРА ДОБРЕ ПРАКСЕ (TEACHERS KNOWLEDGE BASE, SEECEL http://www.seecel.hr/tkb).

Више информација погледајте овде
КУТАК ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ:ДРАГИ УЧЕНИЦИ, АКО ЖЕЛИТЕ ДОДАТНО ДА ВЕЖБАТЕ ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК, ПОСЕТИТЕ БЛОГ НАСТАВНИЦЕ СЛАЂАНЕ ЖИВКОВИЋ https://tellmewhatuare.wordpress.com


„Час диференциране наставе и вршњачког учења“


Час диференциране наставе и вршњачког учења из Енглеског језика на тему " Светски Дан Жена" одржан је 30.03. 2017.

Час су реализовали ученици осмог разреда ученицима петог разреда уз помоћ својих наставница енглеског језика.

Помоћница директорке, психолошкиња и педагошкиња школе су присуствовале часу.


Руководилац стручног већа страних језика, Слађана Живковић

Занимљива чињеница

"Сваки прави, убеђени родољуб је пријатељ народа. Свака његова делатност, цела његова мисао, сваки његов покрет, само је израз тог пријатељства, тога осећања љубави за народ, за људе, за човечанство." В. Маслеша

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.