Енглески jезик

Поделите ову страну:

Енглески језик предају професорке Слађана Живковић, Ивана Држаић, Биљана Жутић (одсутна на породиљском боловању), Маја Комленовић и Ана Анастасијевић.


26.9.2019.

ЕВРОПСКИ ДАНИ ЈЕЗИКА

У оквиру секције енглеског језика, обележен је Европски дан језика, 26.септембар, када Европа сваке године слави своју вишејезичност. У прослави овог дана учествују многе културне институције, а ове године су им се придружили и ученици О.Ш.“Веселин Маслеша“.

Једанаест ученика шестог и седмог разреда посетили су са наставницом енглеског језика, Биљаном Жутић, четири института: Гете Институт, Институт Сервантес, Француски институт и Институт Јусуф Емре. Тамо je на занимљив начин билo представљенo 16 земаља, 18 језика и 22 институције. Ученици су од 12.00-16.00 учествовали у квизу одговарајући на питања у вези са овим земљама и на тај начин ширили своје знање и толеранцију према различитим културама. Сваки тачан одговор доносио би им „печат“ на флајеру и право на учешће у заједничком квизу у другом делу дана.

Након овога, ученици су присуствовали концерту у установи културе „Вук Караџић“ у периоду од 17.00-19.30 где је уприличен културно-забавни програм са извођачима на различитим европским језицима. Деца су са одушевљењем учествовала у јавном часу салсе и опробала своје плесне способности заједно са представницима школе плеса на бини.

Као финале вечери дошло је извлачење награда када су сви ученици који су учествовали у квизу у оквиру Отвореног дана у језичким институтима имали шансу да освоје различите награде.Биљана Жутић,

Секција енглеског језика


УЏБЕНИЦИ КОЈИ СЕ КОРИСТЕ У ШКОЛСКОЈ 2015/2016. години су:1. I - IV разреда, Our discovery Island, Starter, Pearson Education

Our discovery island, 1, Pearson Education

Discover English, Starter, Pearson Education

Discover English 1, Pearson Education
2. V - VIII разреда, English Plus 1, 2,3 и 4, Oxford University PressОНО НА ШТА СМО ПОНОСНЕ:


Наши ученици осмог разреда освајају прво, друго и треће место сваке школске године на општинском такмичењу из енглеског језика!

На градским такмичењима су увек у врху и врло често наши ученици освајају пласмане на републичка такмичења!

Као Стручно веће страних језика већ три године уназад организујемо и реализујемо интегративне часове за ученике четвртог разреда.2013/2014. Интегративна настава

2014/2015. УОЧИ ВАСКРСА, А НЕКОЛИКО МЕСЕЦИ ПРЕ...

2015/2016.СВЕТИ ТРУФУН, СВЕТИ ВАЛЕНТИН И ПОКЛАДНИ УТОРАК (ДАН ПАЛАЧИНКИ)...

У оквиру ЕУ пројекта "Ђачко предузетничко учење", колегиница Слађана Живковић је реализовала час енглеског језика," Грчки Театар" са примењеним исходима знања, вештина и ставова предузетничког образовања у школској години 2011/2012. Наставна припрема тог часа налази се у eвропској бази ПРИМЕРА ДОБРЕ ПРАКСЕ (TEACHERS KNOWLEDGE BASE, SEECEL http://www.seecel.hr/tkb).

Више информација погледајте овде
КУТАК ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ:ДРАГИ УЧЕНИЦИ, АКО ЖЕЛИТЕ ДОДАТНО ДА ВЕЖБАТЕ ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК, ПОСЕТИТЕ БЛОГ НАСТАВНИЦЕ СЛАЂАНЕ ЖИВКОВИЋ https://tellmewhatuare.wordpress.com


„Час диференциране наставе и вршњачког учења“


Час диференциране наставе и вршњачког учења из Енглеског језика на тему " Светски Дан Жена" одржан је 30.03. 2017.

Час су реализовали ученици осмог разреда ученицима петог разреда уз помоћ својих наставница енглеског језика.

Помоћница директорке, психолошкиња и педагошкиња школе су присуствовале часу.


Руководилац стручног већа страних језика, Слађана Живковић

© Основна школа "Веселин Маслеша" - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.