ФизикаДЕЛО И ЗНАЧАЈ НАШИХ НАУЧНИКАУ оквиру сарадње наше школе и других основних и средњих школа, ученици су посетили изложбу радова и презентације наших научника Михајла Петровића Аласа и Милутина Миланковића и њихов допринос у науци. Изложба је одржана у Дечијем Културном центру.


БРОНЗА НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ФИЗИКЕСања Крндија,ученица 6/2 одељења, представљала је нашу школу на Државном такмичењу из физике,које је одржано 9.априла у Шапцу, и освојила бронзану медаљу за треће местo.

Честитамо!


ШКОЛСКО, ОПШТИНСКО И ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФИЗИКЕУченици наше школе су се такмичили из физике на школском, општинском и градском нивоу и остварили запажене резултате.

VI разред: Нађа Алексић, Милош Новаковић, Сања Крндија и Ана Милијић

VII разред: Владимир Игњатијевић, растко Јевђовић

VIII разред: Милица Милојевић, Александар Јаковљевић

Кроз ова такмичења су их воделе и спремале наставнице Јасна Цветковић и Љубица Вучић.


ФИЗИКА ЈЕ СВУДА ОКО НАСJедан од најлепших предмета који приказује природу и описује природне појаве у целој својој лепоти је физика.

Кроз свет физике воде вас професорке: Вучић Љубица И БраниславА Гаврић.

У наставном процесу почиње да се учи од шестог разреда у виду следећих наставних тема:


шестом разреду физика као природна наука , мерење , кретање, сила , маса и густина ,притисак .

седмом разреду уче се њутнови закони ,гравитационо поље , равнотежа тела ,рад, снага , енергија, топлотне појаве , температура .

осмом разреду наставља се даље са изучавањем осцилација и таласа , електричног поља , електричне струје , магнетног поља , оптике , нуклеарне и атомске физике . у завршној фази дата је тема физика и савремени свет што представља корак напред ка сазнањима у сфери технолошког напретка.

У свакoм разреду теорију и физичке законе доказујемо кроз рачунске задатке и лабораторијске вежбе.

ПОСЕТА ШКОЛИ „БРАНИСЛАВ НУШИЋ”Ученици наше школе VII разреда су 16. марта 2016.год. са наставницом физике Љубицом Вучић, посетили школу „Бранислав Нушић” где су посматрали различите огледе из природних наука, као и како њихови вршњаци активно спремају наставу из области математике, српског језика, географије и историје.

„Нема тога што би било толико вредно проучавања као што је природа.Човек је рођен да ради, да трпи и да се бори, ко тако не чини мора да пропадне”.

Никола Тесла