Верска наставаВерска наставy предаје теолог Гордана Атанасковић.

16. април 2020.

„У СУСРЕТ ВАСКРСУ“


ПОСЕБНА ЗАХВАЛНОСТ УЧЕНИЦИ МИЛИЦИ ПОПОВИЋ И ВЕРОУЧИТЕЉИЦИ ГОРДАНИ АТАНАСКОВИЋ КОЈЕ СУ УЛОЖИЛЕ ТРУД И ВРЕМЕ КАКО БИ ПРИРЕДИЛЕ ЕДУКАТИВНИ МАТЕРИЈАЛ ПОВОДОМ ВАСКРСА.

ЕДУКАТИВНИ МАТЕРИЈАЛ:


Васкрс

Презентација Благовести

Презентација Васкрс17. април 2018.

МАНИФЕСТАЦИЈА „ ДЕЧЈЕ ВАСКРШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ“


Покровитељи манифестације :


ЊЕГОВА СВЕТОСТ ПАТИЈАРХ СРПСКИ ГОСПОДИН ИРИНЕЈ


СКУПШТИНА ГРАДА БЕОГРАДА


ЊКВ ПРИНЦ АЛЕКСАНДАР II KAРАЂОРЂЕВИЋ


Организатор :


ЦРКВА СВЕТОГ МАРКАМанифестација обухвата низ активности које трају од 04.04. - 08. 04.2018.г. односно oд Велике среде до Васкрса. Јубиларну 20.-ту манифестацију је благословио ЊЕГОВА СВЕТОСТ ПАТРИЈАРХ СРПСКИ Г.ИРИНЕЈ. Градоначелник Београда господин Синиша Мали је поздравио скуп, пожелео свима много радости за велики хришћански и породични празник Васкрс,као и успех деци- учесницима манифестације.

Првог дана ,на ВЕЛИКУ СРЕДУ, у Конаку Кнегиње Љубице је осликавање ВАСКРШЊИХ ЈАЈА. Следећег дана , на ВЕЛИКИ ЧЕТВРТАК у 18.ч. медијски спонзор ЧАРОЛИЈА РТС, је домаћин изложбе најуспешније осликаних јаја и ликовних радова на тему ВАСКРСА.По традицији, на дан Васкрса , обилазе се деца у болницама и у Дому у Звечанској, а након Васкршње Литургије, у 12 часова у парку Ташмајдан, одржава се такмичење у куцању ВАСКРШЊИМ јајима. Сви такмичари биће даривани посластицама најпознатијих посластичара Београда.Поред деце свих узраста из Београда, учествују и деца са Косова и Метохије, и из других крајева Србије, као и гости из суседних земаља. Из наше школе је вероучитељица Гордана Атанасковић организовала и довела дванаеторо деце која су узела учешће на овој лепој традиционалној манифестацији. Наставници су предали ликовне радове на тему Васкрса . Следећег дана у галерији РТС-а проглашени су победници. Из наше школе четворо деце је награђено за ликовне радове и то:1. Кристина Каличанин, IV/4


2. Исидора Гајчанин II/4


3. Анђела Јефтић V/4


4. Тијана Панић VII/2Поред лепих награда деца чији су радови награђени добила су и дипломе од организације „Деца Палилуле“
22. мај 2017.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕГордана Атанасковић ( Верска настава ) ОШ „Веселин Маслеша” Београд


Ове године општинско такмичење из верске наставе за ученике старијих

разреда основних школа са општине Вождовац одржано је у ОШ „Милан Ђ.

Милићевић 13.05.2017.г.


Наша школа је освојила том приликом друго место. Деца која су

учествовала из наше школе су:1. Милица Гаврић V/2

2. Николина Николић VI/1

3.Катарина Чкоњевић VI/4


Ученике је припремала вероучитељица Гордана Атанасковић.

Директорка Наталија Матић је похвалила рад вероучитељице као и децу

која су учествовала на такмичењу.
април 2017.

МАНИФЕСТАЦИЈА „ ДЕЧИЈЕ ВАСКРШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ"Покровитељи манифестације :


ЊЕГОВА СВЕТОСТ ПАТИЈАРХ СРПСКИ ГОСПОДИН ИРИНЕЈ

СКУПШТИНА ГРАДА БЕОГРАДА

ЊКВ ПРИНЦ АЛЕКСАНДАР II KAРАЂОРЂЕВИЋ


Организатор :


ЦРКВА СВЕТОГ МАРКА

Манифестација обухвата низ активности које трају од 12.04. - 16. 04.2017.г. , oд Велике среде до Васкрса. Манифестацију је отворио заменик градоначелника Београда господин Андреја Младеновић.

Првог дана ,на ВЕЛИКУ СРЕДУ, у Конаку Кнегиње Љубице је осликавање ВАСКРШЊИХ ЈАЈА.

Следећег дана , на ВЕЛИКИ ЧЕТВРТАК у 18.ч. медијски спонзор ЧАРОЛИЈА РТС, је домаћин изложбе најуспешније осликаних јаја и ликовних радова на тему ВАСКРСА.

По традицији, на дан Васкрса , обилазе се деца у болницама и у Дому у Звечанској, а након Васкршње литургије, у 12 часова у парку Ташмајдан, одржава се такмичење у куцању ВАСКРШЊИМ јајима. Сви такмичари биће даривани посластицама најпознатијих посластичара Београда.

Ове године учествују деца са Косова и Метохије, из Ниша, Вршца, Београда… Републике Српске. Из наше школе је вероучитељица Гордана Атанасковић водила шеснаеторо деце деце која су узела учешће на овој лепој традиционалној манифестацији. Наставници су предали ликовне радове на тему Васкрса . Следећег дана у галерији РТС-а проглашени су победници. Из наше школе петоро деце је награђено за ликовне радове и то:

1. Нађа Таталовић, II-4 - рад је првонаграђени награда је бесплатно летовање.

2. Ђорђе Анђелковић, II-4

3. Ранковић Ања, II-1

4. Уна Поповић, VI-1

5. Тијана Панић VI-2

Поред лепих награда деца чији су радови награђени добила су и дипломе од организације „Деца Палилуле“.април-мај 2016.

МАНИФЕСТАЦИЈА ДЕЧЈЕ ВАСКРШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ 2016.Г.Ове године традиционална Васкршња манифестација „Васкршње чаролије“ је започела у конаку Кнегиње Љубице.

Покровитељи манифестације су:

-ЊЕГОВА СВЕТОСТ ПАТИЈАРХ СРПСКИ ГОСПОДИН ИРИНЕЈ

-СКУПШТИНА ГРАДА БЕОГРАДА

-ЊКВ ПРИНЦ АЛЕКСАНДАР II KAРАЂОРЂЕВИЋ

Организатор :

- ЦРКВА СВЕТОГ МАРКА

Манифестација обухвата низ ативности које трају од 27.04. - 01.05.2016.г. односно oд Велике среде до Васкрса.

- Првог дана ,на ВЕЛИКУ СРЕДУ, у Конаку Кнегиње Љубице је осликавање ВАСКРШЊИХ ЈАЈА.

- Следећег дана , на ВЕЛИКИ ЧЕТВРТАК у 18.ч.медијски спонзор ЧАРОЛИЈА РТС, је домаћин изложбе најуспешније осликаних јаја и ликовних радова на тему ВАСКРСА.

- По традицији, на дан Васкрса ,обилазе се деца у болницама и у Дому у Звечанској, а након Васкршње литургије, у 12 часова у парку Ташмајдан, одржава се такмичење у туцању ВАСКРШЊИМ јајима. Сви такмичари биће даривани посластицама најпознатијих посластичара Београда.

Ове године учествују деца са Косова и Метохије, из Новог Сада, Ниша, Јагодине…Републике Српске.Из наше школе је вероучитељица Гордана Атанасковић водила десеторо деце која су узела учешће на овој лепој традиционалној манифестацији. Након благослова од стране ПАТРИЈАРХА СРПСКОГ ГОСПОДИНА ИРИНЕЈА сва деца која су дошла са својим наставницима почела су са осликавањем васкршњих јаја. Наставници су предали и ликовне радове на тему Васкрса од деце која су желела да учествују у такмичењу.

Следећег дана у галерији РТС-а проглашени су победници најлепше осликаних Васкршњих јаја и ликовних радова.Из наше школе двоје деце је награђено и то: Тијана Панић ученица V-2 , за осликавање Васкршњег јајета и Ђорђе Анђелковић ученик I-4 за ликовни рад.

Поред лепих награда деца победници добила су и дипломе од " ОРГАНИЗАЦИЈЕ ДЕЦА ПАЛИЛУЛЕ". Све догаћаје је снимала телевизија РТС-а. Новинари из дневног листа „Политика“ су објавили текст и фотографију ученице Тијане Панић (која је и прошле године освојила награду за ликовни рад) и вероучитељице Гордане Атанасковић из галерије РТС-а.