ВЕЛИКИ УСПЕХ УЧЕНИКА ПАВЛА ВИДЕНОВИЋА

j

February 27, 2024

Ученик одељења 7/2 Павле Виденовић освојио је прву награду у дисциплини Дувачких инструмената – фагот на Међународном такмичењу „Даворин Јенко“ које је одржано у фебруару 2024. у Београду. Колико је овај успех значајан, говори историјат ове музичко-педагошке манифестације.

МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ „ДАВОРИН ЈЕНКО“ (INTERNATIONAL COMPETITION DAVORIN JENKO) последњих двадесет година привлачи пажњу домаће и стране стручне јавности са преко 8500 такмичара из Србије и иностранства (Италије, Словеније, Швајцарске, Аустрије, Француске, Словачке, Мађарске, УАЕ, земаља региона…) који су учествовали до сада и стручним жиријем сачињеним од врсних педагога и извођача из земље и иностранства. Поред осталих, покровитељи овог такмичења су Министарство просвете, науке и технолошког развоја, као и Министарство културе и информисања.

Павле Виденовић, осим што је одличан ученик наше школе, такође је и успешан ученик још две основне музичке школе, МШ „Јосиф Маринковић“ и МШ „Станковић“, где свира  фагот и гитару.

Павле, желимо ти да наставиш да нижеш успехе и да се поносимо тобом!

Повезан садржај

Мале олимпијске игре

Мале олимпијске игре

Дана 10.4.2024.године ученици 3.разреда наше школе уз подршку учитељица Дијане Обрадовић и Јелене...