ВЕРСКА НАСТАВА

Верска наставy предаје теолог Гордана Атанасковић.

27. април 2022.

„МАНИФЕСТАЦИЈА ДЕЧЈЕ ВАСКРШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ“

Покровитељи манифестације:

ЊЕГОВА СВЕТОСТ ПАТИЈАРХ СРПСКИ ГОСПОДИН ПОРФИРИЈЕ

СКУПШТИНА ГРАДА БЕОГРАДА

ЊКВ ПРИНЦ АЛЕКСАНДАР II KAРАЂОРЂЕВИЋ

Организују: Деца Палилуле, црква Светог Марка и Музеј града Београда.

Његова Светост Патријарх српски господин Порфирије посетио је и благословио 19.04.2022. године (на Велики уторак), учеснике манифестације Дечје васкршње чаролије.

Поред деце из Београда на манифестацији учествују и деца са Косова и Метохије и из других крајева Србије, као и гости из суседних земаља.

Поводом традиционалне манифестације „Дечије Васкршње чаролије“ наша школа је узела своје учешће и ове године.

Поред Васкршњих ликовних радова које смо понели на манифестацију, у КОНАК КНЕГИЊЕ ЉУБИЦЕ је пошло тринаесторо ученика са вероучитељицом Горданом Атанасковић како би осликавали васкршња јаја у дворишту конака ( 19.04.2022. – Велики уторак).

Стручни жири је наградио по 10 најуспешније осликаних јаја и ликовних радова, који су представљени у галерији РТС Таковска 10, наредног дана 20.04.2022.г на Велику среду.

Том приликом је викарни епископ патријарха српског Порфирија господин Јустин благословио и отворио изложбу пожелевши свим присутнима срећан наступајући празник.

Првонаграђена је ученица наше школе Теодора Лилић из 3/2, којој је том приликом уручена диплома и награда.

По традицији, на дан Васкрса, обилазе се деца у болницама и у Дому у Звечанској, а након Васкршње литургије, у 12 часова у парку Ташмајдан, одржава се такмичење у куцању ВАСКРШЊИМ јајима. Сви такмичари биће даривани посластицама најпознатијих посластичара.