ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У НАШОЈ ШКОЛИ

j

November 29, 2023

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ДЕЧИЈЕГ САВЕЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

,,ВЕСЕЛИН МАСЛЕШЕ’’ У ТОКУ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

      У периоду од 2.10. до 8.10.2023. године обележена је Дечија недеља, под слоганом ,,ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ”.

      Ученици наше школе су и ове године кроз различите активности  и богат програмски садржај показали су да је срце Србије велико и да је свако дете срце Србије.

      Први час у свим разредима и одељењима , првог дана Дечије недеље, био је посвећен правима детета – Дан за дечија права. Последњег часа истог дана је организовано и цртање кредама у боји на платоу школског дворишта на тему целокупне Дечије недеље ,,Велико срце деце Србије”.  Свако одељење се представило  својим цртежом на задату тему. О томе које одељење је најбоље одговорило на задатак одлучио је наш цењени жири у саставу: Наташа Духанај – педагог, Данијела Јовановић – наставник српског језика и књижевности и Немања Стајић ученик шестог разреда. Жири је имао тежак задатак јер су сви цртежи одговорили на веома креативан и занимљив начин. Прво место су делили ученици III/3 и  II /2, друго место су  I/2 и IV/3, а треће место су заузели ученици II/1 и II/4. Специјална награда за идеју отишла је у руке ученика  IV/2 и II/3.

Примери дечијих радова.

Други дан Дечије недеље је био Дан за спорт. Ученици су се такмичили по разредима у различитим спортским играма прилагођеним узрастима ученика. На овај начин смо желели да укажемо на огроман значај бављења спортом. Спортске игре су одржане на отвореним теренима у школском дворишту како би ученицима указали предности вежбања на свежем ваздуху. Ученици су уживали у различитим надметањима и све је прошло у фер борби.  

Дан за спорт – Игре без граница.

      Трећи дан Дечије недеље смо обележили маскенбалом. Деца су дефиловала у школском дворишту. Специјалну награду освојило је одељење I/3 који су се маскирали у јесен са циљем да нам покажу колико је ово годишње доба лепо, богато и важно за нас.

Маскенбал припреме пред дефиле.

Специјална награда  одељење I/1 – Јесен

    Истог дана ученици и млађих и старијих разреда су у холу школе одржали приредбу поводом ,,Европског дана језика”. Циљ ове приредбе је да покажу разноликост језика и културе,  корисност учење језика и да за учење језика не постоји старосна граница. Програм приредбе је био разноврстан  и богат.

Приредба ,,Европски дан језика”

    Четвртог дана одржано је прављење паноа ликовно-литерарних радова на тему ,,Велико срце деце Србије”.

Ово су неки од изложених радова.

    У  петак, организован је  Пријем првака у Дечији савез. Првацима су додељене добродошлице и беџеви.

Пријем првака у Дечији савез.

Истог дана, у складу са слоганом овогодишње Дечије недеље – Велико срце деце Србије, ученици одељења III/1 су мини хуманитарном акцијом, показали своје велико срце и прикупили одређен износ за лечење дечака Огњена Бојковића.

Ученици III разредана филмском дану уочи затварања Дечије недеље

                        Руководилац Дечијег савеза

                                Катарина Томић

Повезан садржај