ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У НАШОЈ ШКОЛИ

j

November 29, 2023

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ДЕЧИЈЕГ САВЕЗА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

,,ВЕСЕЛИН МАСЛЕШЕ’’ У ТОКУ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

      У периоду од 2.10. до 8.10.2023. године обележена је Дечија недеља, под слоганом ,,ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ”.

      Ученици наше школе су и ове године кроз различите активности  и богат програмски садржај показали су да је срце Србије велико и да је свако дете срце Србије.

      Први час у свим разредима и одељењима , првог дана Дечије недеље, био је посвећен правима детета – Дан за дечија права. Последњег часа истог дана је организовано и цртање кредама у боји на платоу школског дворишта на тему целокупне Дечије недеље ,,Велико срце деце Србије”.  Свако одељење се представило  својим цртежом на задату тему. О томе које одељење је најбоље одговорило на задатак одлучио је наш цењени жири у саставу: Наташа Духанај – педагог, Данијела Јовановић – наставник српског језика и књижевности и Немања Стајић ученик шестог разреда. Жири је имао тежак задатак јер су сви цртежи одговорили на веома креативан и занимљив начин. Прво место су делили ученици III/3 и  II /2, друго место су  I/2 и IV/3, а треће место су заузели ученици II/1 и II/4. Специјална награда за идеју отишла је у руке ученика  IV/2 и II/3.

Примери дечијих радова.

Други дан Дечије недеље је био Дан за спорт. Ученици су се такмичили по разредима у различитим спортским играма прилагођеним узрастима ученика. На овај начин смо желели да укажемо на огроман значај бављења спортом. Спортске игре су одржане на отвореним теренима у школском дворишту како би ученицима указали предности вежбања на свежем ваздуху. Ученици су уживали у различитим надметањима и све је прошло у фер борби.  

Дан за спорт – Игре без граница.

      Трећи дан Дечије недеље смо обележили маскенбалом. Деца су дефиловала у школском дворишту. Специјалну награду освојило је одељење I/3 који су се маскирали у јесен са циљем да нам покажу колико је ово годишње доба лепо, богато и важно за нас.

Маскенбал припреме пред дефиле.

Специјална награда  одељење I/1 – Јесен

    Истог дана ученици и млађих и старијих разреда су у холу школе одржали приредбу поводом ,,Европског дана језика”. Циљ ове приредбе је да покажу разноликост језика и културе,  корисност учење језика и да за учење језика не постоји старосна граница. Програм приредбе је био разноврстан  и богат.

Приредба ,,Европски дан језика”

    Четвртог дана одржано је прављење паноа ликовно-литерарних радова на тему ,,Велико срце деце Србије”.

Ово су неки од изложених радова.

    У  петак, организован је  Пријем првака у Дечији савез. Првацима су додељене добродошлице и беџеви.

Пријем првака у Дечији савез.

Истог дана, у складу са слоганом овогодишње Дечије недеље – Велико срце деце Србије, ученици одељења III/1 су мини хуманитарном акцијом, показали своје велико срце и прикупили одређен износ за лечење дечака Огњена Бојковића.

Ученици III разредана филмском дану уочи затварања Дечије недеље

                        Руководилац Дечијег савеза

                                Катарина Томић

Повезан садржај

Понос наше школе

Понос наше школе

24.6.2024.године Понос наше школе Свечана подела Вукових диплома, диплома и похвалница за носиоца...