Европски дан језика 2023.

j

October 14, 2023

ОШ ” Веселин Маслеша” већ традиционално обележава Европски дан језика. Ове године одржана је приредба у холу школе. Tом приликом ученици су представили богатство различитих језика кроз рецитације, песме, кратке скечеве.

Програм су водиле ученице осмог разреда Теодора Нешевић 8/2 , Петра Станић 8/2  и Нина Козић 8/1.

Енглески језик уз песмицу и игру представили су нам  ученици и ученице 1. разреда Аница Ацовски, Јанко Гајић, Мирна Брајковић, Сава Таталовић, Нађа Стругаревић и Лука Милошевић. 

Ученица Софија Стефановић 7/2 рецитовала је уз пратњу гитаре коју је свирао Павле Виденовић 7/2. 

Забаван час енглеског језика приказали су ученици и ученице одељења 7/1 Јован Јеринић, Милица Радумило, Вукашин Тадић, Катарина Говедарица, Аника Марајновић,  Алекса Николић, Ива Зиндовић.

Немачки су тог дана говорили наши најстарији ученици. Вукашин Ивановић 8/4, Исидора Динчић 8/4, Матија Митровић 8/3 рецитовали су, а Софија Перић 8/1 такође кроз песму говорила нам је о старој баки која је тог дана била  Искра Њемец 8/1.

Како звучи руски када га говоре Руси имали смо прилике да чујемо од наших ученика 4. разреда Андреја Чикцнова и Владислава Пескова. 

Оду другаству на македонском језику рецитовала је ученица 8/2 Маријана Спасевски. Специјални гост био је Душан Гулицовски 8/3 који нам се представио на јапанском.  

На лепоту нашег и нама најважнијег српског језика подсетили су нас ученик Василије Миливојевић 7/4 и ученице  7/4 Анастасија Мирковић и Лена Радовановић.

За ову прилику наставница музичке културе Александра Лојаница  је са хором наших ђака  припремила три нумере. 

Идеја о припреми приредбе поводом Европског дана језика потекла је од наставнице српског језика Слађане Костић Јосиповић и наставнице немачког језика Маријане Томовић. Наставнице енглеског језика Ивана Држаић и Биљана Жутић су се радо  придружиле и са својим ђацима  припремиле пригодне тачке  програма. 

Учитељица Радица Живковић је своје ученике подстакла и охрабрила да рецитују на руском, свом матерњем језику. 

У припреми  и увежбавању учествовале су и наставнице Љиљана Шотра, немачки језик  и Мирјана Бркић Јосиповић, српски језик. 

Техничка подршка био је наставник физичког васпитања Никола Љубичић док су ученици 7/1 Лука Tанкосић и Стефан Андрић цео догађај забележили камером. 

Осим промоције језика и обележавања овог важног датума, циљ нам је био да скренемо пажњу на богатство различитости, толеранцију, прихватање других народа и њихове културе. 

Водили смо се идејом да дружењем, радом на приредби и добрим  расположењем подстичемо пријатељске односе међу ученицима и да промовишемо праве вредности.

Повезан садржај

Понос наше школе

Понос наше школе

24.6.2024.године Понос наше школе Свечана подела Вукових диплома, диплома и похвалница за носиоца...