УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ЗА ШКОЛСКУ 2023/24.ГОДИНУ

j

February 21, 2023

У први разред школске 2023/2024. године уписују се деца рођена 2016. године и деца рођена у јануару и фебруару 2017. године.

Упис ученика у први разред школске 2023/2024. године почиње 1. априла и траје до 31. маја 2023. године. Заказивање термина за тестирање и упис ученика се може извршити путем еУправе.

Заказивање путем еУправе

Заказивање термина за тестирање и упис ученика може се извршити путем еУправе (https://euprava.gov.rs/). Потребно је да на еУправи отворите налог. Родитељи сами бирају између понуђених термина за тестирање.Овај начин заказивања ће бити доступан родитељима од краја марта до краја маја 2023. године.

Документација за упис

Родитељи приликом уписа детета не подносе ниједан документ у папирном

облику – подаци из матичних књига рођених, евиденције пребивалишта и здравственог информационог система се прибављају по службеној дужности, електронским путем. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, биће потребно да родитељ донесе потврду о извршеном лекарском прегледу у школу. Ипак препорука је да родитељи, уколико имају, понесу копију извода из матичне књиге за дете и копију лекарске потврде јер је потребно време да здравствена установа убаци документ у систем.

Изузетно у први разред основне школе могу се уписати и деца рођена до 31. августа 2017. године (старости од 6 до 6 и по година)за шта је потребан писмени захтев родитеља уз копију извода из матичне књиге рођених. Захтев се подноси секретару школе од 01. априла 2023. године и заказује се провера спремности за полазак у школу коју врши психолог.

Добродошли драги прваци!

Повезан садржај