УСКРШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ

j

April 18, 2023

МАНИФЕСТАЦИЈА ДЕЧЈЕ ВАСКРШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ

Покровитељи манифестације :

ЊЕГОВА СВЕТОСТ ПАТИЈАРХ СРПСКИ ГОСПОДИН ПОРФИРИЈЕ

СКУПШТИНА ГРАДА БЕОГРАДА

ЊКВ ПРИНЦ АЛЕКСАНДАР II KAРАЂОРЂЕВИЋ

Организују: Деца Палилуле,црква Светог Марка и Музеј града Београда.

Његова Светост Патријарх српски господин Порфирије отворио је у уторак 11.априла 2023.године манифестацију „Дечје Васкршње чаролије“ у Конаку кнегиње Љубице у Београду.

Патријарх је благословио манифестацију, пожелевши свима успехе и честитао предстојећи највећи хришћански празник Васкрс.

Присутнима су се обратили и гђа Весна Видовић заменица градоначелника града Београда , ЊКВ принц Александар и принцеза Катарина Карађорђевић,г. Бранислав Јовић председник организације „Деца Палилуле“.

Поред деце из Београда на манифестацији учествују и деца са Косова и Метохије и из других крајева Србије ,као и гости из суседних земаља.

Поводом традиционалне манифестације „Дечије Васкршње чаролије“ наша школа је узела своје учешће и ове године.

Поред Васкршњих ликовних радова које смо понели на манифестацију, у КОНАК КНЕГИЊЕ ЉУБИЦЕ је пошло седамнаесторо ученика са вероучитељицом Горданом Атанасковић и родитељима како би осликавали Васкршња јаја у дворишту конака.

Стручни жири је наградио по 10 најуспешније осликаних јаја и ликовних радова , који су представљени у галерији РТС Таковска 10, наредног дана 12.04.2023.г на Велику среду.

Том приликом је викарни епископ патријарха српског Порфирија господин Петар благословио и отворио изложбу пожелевши свим присутнима срећан наступајући празник.

Из наше школе награђена је ученица Марија Цветковић из V/4 за ликовни рад и том приликом је добила диплому и награду.

По традицији, на дан Васкрса , обилазе се деца у болницама и у Дому у Звечанској, а након Васкршње литургије, у 12 часова у парку Ташмајдан, одржава се такмичење у куцању Васкршњим јајима. Сви такмичари биће даривани посластицама најпознатијих посластичара Београда.

Вероучитељица: Гордана Атанасковић

Повезан садржај